Pankūkas ir tik dažādas – plānās, biezās, šokolādes, banānu… un arī lazdu riekstu! Palutini sevi, savu ģimeni un draugus ar šīm gardajām pankūkām, kuru pagatavošana tev prasīs tikai 15 minūtes!
Turklāt ir taču vasara – ogu laiks, kas nozīmē to, ka tu pilnīgi noteikti vari izpausties un zemeņu vietā izmantot jebkuras citas ogas. Šīs lazdu riekstu pankūkas ir ātri un viegli pagatavojamas, taču tajā pat laikā bezgala gardas un pilnīgi noteikti piešķirs tavām brokastīm arī visnotaļ aristokrātisku noskaņu! Ideāli piemērotas slinkajiem brīvdienu rītiem!
Lasi vēl: 4 receptes: Auzu pārslas burciņā – ātras un veselīgas brokastis slinkajiem!
SASTĀVDAĻAS:
- 4 vidēji lielas olas;
- 125 ml piena;
- 3 ēdamk. šķidra medus vai cukura;
- 100 g apceptu, sakapātu lazdu riekstu;
- 100 g miltu;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- 1 tējk. kanēļa pulvera;
- šķipsniņa sāls;
- 3 ēdamk. izkausēta sviesta.
Pasniegšanai:
- 175 ml sīrupa;
- 125 ml saldā krējuma;
- zemenes rotājumam.
PAGATAVOŠANA:
1. Olas saputo ar pienu un medu vai cukuru gaisīgā šķidrumā. Pakāpeniski pievieno lazdu riekstus, miltus, cepamo pulveri, kanēli un sāli un kuļ, līdz visas sastāvdaļas sastrādātas gludā mīklā.
2. Uzkarsē mazu panniņu ar biezu dibenu un ietauko to ar 1/2 tējkaroti izkausēta sviesta. Pannā ielej 2 ēdamkarotes pankūku mīklas un izlīdzina to. Cep 1-2 minūtes, līdz pankūkas kļūst zeltaini brūnas, tad apgriež otrādi un cep vēl minūti.
3. Pankūkas pasniedz ar sīrupu, putukrējumu un zemenēm.